Egyéni konzulensek és más

Itt egyéni konzulenseket és vagy más rendszerekben dolgozó szakembereket ismerhetsz meg
Ibus

Cs. Tóth Ibolya

Budapest - Pomáz

Segítő kisérő 12-17 éves korig

Fabian_Linda_Terapias_foto

Fábián Linda

Veszprém

Terápiás fotózás

image1

Huszka Zsuzsa

Országosan egyeztetett helyszínen​

Egyéni SzomatoDráma konzulens, Gyászfeldolgozás, V.Á.L.T.S. Funkcionális Életmód Mentor

Kiss_B._Tímea_foto

Kiss B. Tímea

Debrecen

Ultrarövid Terápia Konzulens, Egyéni SzomatoDráma konzulens

Koka_Izabella_Szilagyi_Zsuzsi_gyerek_szomatodrama_mereten

Kóka Izabella Szilágyi Zsuzsi

Országosan

Gyermek SzomatoDráma

rpt

Molnár Enikő

Budaörs

Reiki, Angyal reiki és Access Consciousness testkezelő, AccessBars kezelő

Oláh Katalin

Budapest

SzomatoDráma Szakember, Pszichológus, Író Egyéni konzultációk -Terápiák

image1

Üveges Anna

Budapest

Testfókuszú rajzolás, Ultrarövid terápiás konzulens

Ibus
Budapest - Pomáz

Cs. Tóth Ibolya

Ha a jövő évről akarsz gondoskodni, vess magot, ha egy évtizeddel számolsz, ültess fát, ha terved egy életre szól, embert nevelj” 

(Kínai bölcs mondás)

Cs. Tóth Ibolya vagyok és a 2015-ben megjelent Csiripiszlikéim- című gyermeknevelésről szóló könyvemnek ez a kínai mondás volt a mottója.

A gyerekekhez, a bontakozó gyermeki Lelkekhez fűződő kapcsolatomat átszövi szinte az egész eddigi életem.

Magyar -német szakos középiskolai tanárként 25 évet töltöttem el a magyar oktatási rendszerben.

Ezalatt az idő alatt volt lehetőségem sok-sok élményt szerezni,tapasztalatokat gyűjteni, a diákokat és problémáikat jobban megismerni.

De kríziseket,nehézségeket is megélni,átélni velük kapcsolatban, kezdetben főleg a szociokulturálisan hátrányos helyzetű diákokkal.

Az első sokk, fiatal pedagógusként akkor ért, amikor néhány diák az osztályomban drogproblémákkal küzdött, s ezért az iskola megbízott azzal, hogy Szegeden,az akkor működő Farkasinszky Terézia által alapított Drogelvonó ambulanciára kísérjem el őket.

Ott megtapasztaltam, milyen gyógyító hatása van egy jó szónak, egy kedves gesztusnak, egy érdeklődő beszélgetésnek, melyeket a diákokkal őszinte, elfogadó és bizalommal teli légkörben, ítélkezésmentesen töltöttünk el.  

A droghasználat okaként pedig megjelent a pánik, halálfélelem,a szorongás, a megfelelési kényszer, a szülők válása, vagy éppen  a gyermeknek a szülő általi bántalmazása, de adott esetben az egyik szülőnek az elgyászolása is.

Hálás vagyok, hogy bepillantottam akkor abba a terápiába, amit Farkasinszky doktornő alkalmazott a diákoknál.

Később olyan dolgokat is megosztottak velem, amiket addig soha, senkivel. Éreztem, hogy bíznak bennem, s örülnek, hogy van valaki, aki megérti,meghallgatja őket. 

 Az itt szerzett tapasztalatok meghatározóak voltak az életemben,s a diákok iránt érzett szeretetem arra sarkallt, hogy képezzem magam, hogy segíthessek nekik testi-lelki problémáik feltárásában,megértésében. 

Különböző módszereket tanultam, tanfolyamokat végeztem.

Először kineziológus lettem, majd tehetséggondozó szaktanácsadó,később SzomatoDráma játékvezető.

Milyen a kamaszkor?

A kamaszkor a változás időszaka. Változik a testük, a személyiségük, a kapcsolataik.

Érzékenyek, sérülékenyek, ingerlékenyek.Közben megerősítésekre vágynak, elfogadó, feltétel nélküli szeretetre.

Megváltozik a hormonrendszerük, a központi idegrendszerük, másképpen kezdenek el viselkedni, ellenállnak, dühösek, elutasítóak,ítélkeznek és olykor, valljuk be, igencsak idegesítőek.

Ez a korszak nem könnyű, sem nekik, sem a szüleiknek.

Háromgyermekes családanyaként erről saját tapasztalataim is vannak.

De a kamaszoknak ez a dolguk.

Maradhat-e a szülő?

Sokszor megtörtént, hogy a szülők, a gyerekek “engedélyével” maradhattak a velem való konzultáción és  együtt mélyebben le tudtunk ásni a gyökerekhez, s közelebb kerültünk a megoldáshoz. A szülők szembesültek azzal, amit maguk is átéltek valamikor,megérezték a gyermekük nehézségeit, s elindult a szülő-gyermek kapcsolat a pozitív változás irányába. Ezt nem minden esetben javasolnám, de általában egy-két mondat után kiderül, hogy a szülőkkel milyen kapcsolatot ápol a gyermek. 

Mit nem csinálok velük?

Amikor elhozza a szülő a gyermekét, hogy “szereljem meg”,mert nem úgy működik, ahogyan ő azt szeretné, akkor azt szoktam mondani viccesen, hogy akkor sajnos el kellene menni vele valamilyen “gyerekszerelő műhelybe”, mert én olyat nem tudok csinálni.

Mit tudok?

 Tiszta szívvel érdeklődöm iránta. Mindent meghallgatok, amit elmesél amit szívesen megoszt. Nem faggatom, csak óvatosan közelítek a világához. Beszélhet arról, ami a szívét nyomja. 

Főleg, ha krízisben van, iskolaváltásban, szomatikus problémákkal küzd, tanulási nehézségei vannak,anorexiás,vagy egyéb,családi okok miatt keresnek meg a szülők.

Játszom velük. Hogyan?

Amikor kiderül a beszélgetés kapcsán,hogy valamelyik szülőjével van a gondja, vagy éppen egy tanárával,barátjával, bárkivel, aki miatt szorong, ideges, dühös, nem tud megfelelően teljesíteni, hirtelen magatartászavara lesz, agresszív, fegyelmezhetetlen, akkor az érintett  személyeket behívjuk a térbe és bátran, ahogy benne bármilyen formában megfogalmazódnak mondatok, azokat kihangosíthatja, hangererejét feltekerheti,s a neki megfelelő eszközöket is ( jógapárna, dob,egyéb zeneszerszámok) felhasználva, “kitombolhatja” magát és ezáltal megszabadulhat a benne lévő feszültségtől.

Kimondja a kimondhatatlant, s azzal ott bent, fel is oldja.

Közben figyelem, ismerkedek vele folyamatosan és  megpróbáljuk közösen megtalálni azt a forrást, ami segíthetné őt abban, hogy nehézségeire megoldást találjon. Ez általában egy felmérés után meg is történik. Kialakítjuk a szabályokat, megbeszéljük, hogy neki mi a jó, és lehetőséget kap arra, hogy kipróbálja magát, kísérletezzen, s ezt megosztjuk a szülőkkel is. 

Aztán megtanítom nekik a meditáció alapjait, majd olyan technikákat mutatok, melyeknek a  segítségével egy jobb minőségű, önmagukat elfogadó szeretetteljesebb állapotba kerülhetnek. Légzéstechnikát, relaxációs technikákat sajátíthatnak el 

Ebben a felgyorsult világban, a “digitális bennszülöttek” nem ismernek határokat, folyamatosan a telefonjukon lógnak. Ennek a problémának a megoldására is kapnak javaslatokat. Szeretünk együtt kísérletezni, s örömmel számolnak be a változásokról,sikerélményeikről.

Gyógyító játékokat, csoportos foglalkozásokat tartok igény szerint, maximum 5 fő jelenlétével.

A diákokban zajló érzelmi folyamatokkal, testi-lelki tünetekkel dolgozunk. Szeretem azt,ahogyan spontán, intuitív módon nyilvánulnak meg a játékok terében, kapcsolódnak fájdalmas érzéseikhez, életük fontos szereplőihez,önmagukhoz. A játékok mellékhatásaként önbizalmuk növekszik, sokkal érettebbek és tudatosabbak lesznek,tüneteik csökkennek,vagy teljesen megszűnnek. 

Várok minden szemtelen, pimasz és nehezen értelmezhető kamaszt, de azokat is, akikkel látszólag semmi probléma nincsen,mégis betegségeket, furcsa helyzeteket produkálnak, amelyek már az egész családi rendszert fenekestül felforgatják.

Elérhetőségeim:

tothibi65@gmail.com

Tel: +36302507268

Cs. Tóth Ibolya szerzői oldala facebook

Konzultáció helyszíne: Budapest, Asbóth utca 19. 1 emelet.

Fabian_Linda_Terapias_foto
Veszprém

Fábián Linda

Terápiás fotózás

Hogyan lehet egy fotózás terápiás? Úgy, hogy Rólad szól! Ha mindig is kíváncsi voltál, hogy „mit lehet kihozni” belőled, ha érdekel, hogy én fotósként hogyan tudom megmutatni a legszebb oldalad, akkor jelentkezz be hozzám! Gyógypedagógus hivatásom mellett évek óta az életem része a fotózás, melyről 2018-ban OKJ-s vizsgát is tettem. Azóta sok tapasztalatot szereztem, s a résztvevők azt jelezték vissza, hogy a velem való fotózás „felért egy terápiával”. ☺
Elérhetőségem: facebookon Linda Fotó néven találsz meg, bejelentkezni ott, vagy a linda.fotografus@gmail.com email címen tudsz.

image1
Országosan egyeztetett helyszínen

Huszka Zsuzsa

Mottóm: 

“Minden reggel újjászületünk. Mindennél többet számít az, hogy mit teszünk ma.”

Buddha  

Azokat várom egyéni szomatodráma játékvezetőként, akik nem egy csoportban szeretnék megkezdeni a szomatodráma játékkal való ismerkedést, illetve a német (German), vagy angol (English) nyelvű érdeklődőket. 

Szintén szívesen kísérlek életmód változtatási utadon, vagy gyász feldolgozásban.

Saját érzéseid, válaszaid, megoldásaid megtalálásában szeretnélek támogatni szakmai ismereteimmel és jártasságommal, valamint élettapasztalatommal, figyelmes, együttérző és érzékeny hozzáállásommal. 

Kompetenciahatáraimon belül végzem munkámat, nem végzek pszichoterápiát, sem betegségek gyógyítását.

Erre invitállak Téged nyitott szívvel, kedves érdeklődő!

Elérhetőségem: zsuzsa.huszka66@gmail.com

Facebook:        Zsuzsa Huszka

Helyszín:          Budapest, vagy igény szerint egyénileg egyeztetve

közgazdász 

  Szomatodráma szakember

  pszichodráma asszisztens 

  Gyászfeldolgozás Módszertani specialista

  V.Á.L.T.S. Funkcionális Életmód Mentor

Kiss_B._Tímea_foto
Debrecen

Kiss B. Tímea

Pszichológusként, SzomatoDráma játékvezetőként rendszeresen szervezek önismereti, öngyógyító folyamatokat támogató csoportos játékokat Debrecenben.
A SzomatoDráma módszer megengedő és egyben bátorító szemlélete egy olyan áttörést hozott az életembe, amely segítségével sikerült meggyógyulnom gyerekkorom óta tartó asztmából. Ez a meghatározó élmény mára a módszer melletti teljes elköteleződésemben nyilvánul meg. Hiszek abban, hogy a csoportos játékok során megtapasztalt őszinte kapcsolódások alapvetően járulnak hozzá a testi és lelki sebeink gyógyulásához.

info@kissbtimea.hu

Koka_Izabella_Szilagyi_Zsuzsi_gyerek_szomatodrama_mereten
Országosan

Kóka Izabella - Szilágyi Zsuzsi

Gyermek SzomatoDráma

Szeretettel várjuk a 6-12 éves gyerekeket egy jókedvű, gyógyító játszó délutánra, ha bármilyen fizikai vagy lelki tünet, szorongás, félelem, … nehezíti a mindennapjaikat.

Gyerekekkel akár csak egy légtérben lenni is varázslatos. Őszintén mutatnak tükröt nekünk magunkról, melybe belenézve néha meglepődünk, de ha nyitottan és kíváncsian fogadjuk, amit kapunk, hatalmas tanítókra lelünk bennük.

Amikor hozzánk érkeznek, a könnyed, lényegi részükkel lendülnek át a kezdeti nehézségeken. Teljesen természetesen hullámzik át rajtuk percek alatt az érzelmeik kontrollálatlan skálája.

Bizalmat szavaznak nekünk, benne vannak minden mókában, kíváncsian, nyitottan fogadnak minden ötletet. Hangos zsivaj, önfeledt gyermeki kacagás, sikongás kíséri az önismereti játékokat. S hogy erre teret kapnak egy biztonságos csoportban, rendkívül gyógyító tud lenni.

A feloldódás, a megkönnyebbülés észrevétlenül kúszik be közéjük, ahogy megérzik, hogy valami különleges dolog történik, hogy nem kell tartani a másiktól, mert elfogadással és szeretetteljes pajtásokkal vannak körülvéve, akik hasonlóak, mint ők.

A gyógyító játékok révén rátalálnak az erőforrásaikra, átélhetik, hogy milyen érzés bátornak lenni, hogy ki tudnak állni magukért, élményt kapnak arról, hogy mennyire fontosak és szerethetőek.

Csodálatos abban a tiszta közegben lenni, amit ők hoznak létre maguk körül.

Valahogy úgy látjuk magunkat, hogy a gyerekek a tiszta fehérség, egyikünk teremti a meleg, puha, biztonságos fészket, a másikunk hozza a színeket, az illatokat, az életet. S persze van, amikor tudattalanul szerepet cserélünk. Így kerek a világunk, amiben a gyerekek nagyon szeretnek csak úgy LENNI.

izabella.szomatodrama@gmail.com

zsuzsi.szomatodrama@gmail.com

rpt
Budaörs

Molnár Enikő

Családon belüli szenvedélybetegség sodort az önismeret és tudatosság útjára. Több, mint 10 éve fedezem fel önmagam mélységeit és magasságait, ez idő alatt mélyedtem el számos eszközben, melyeket első sorban önmagam jól-léte céljából sajátítottam el. A megtanult és integrált módszerekkel járulok hozzá a hozzám fordulók jól-létéhez.

Az energetikai testkezelések gyengéden, biztonságosan oldják azokat a korlátozó mintákat, blokkokat, amik már nem hozzájárulás a mindennapokhoz. Életünk bármely területén bástyaként fölénk emelkedő nézőpontok és ítéletek falait az AccessBars-al és a kérdések tisztító, tereket és lehetőségeket nyitó eszközével bontjuk le, így megnyitva egy könnyedebb, örömtelibb valóságot, amit választhatsz.

Minden pillanat egy ajándék és minden ajándék egy pillanat. Te magad is a pillanat ajándéka vagy, ha választod!

Budapest

Oláh Katalin

Oláh Kata pszichológus, szomatodráma szakember, író

Facebook: https://www.facebook.com/Testre-szabott-megold%C3%A1s-105424574163079/

Blog: https://testreszabott.blog.hu/

E-mail: olah.kata.psy@gmail.com

Pszichológusként szenvedélyesen érdekel a test és a psziché kapcsolata, a gyógyuláshoz vezető utak, melyek – úgy hiszem – önmagunkhoz vezető utak is egyben. Munkám során elsősorban a szomatodráma módszerét alkalmazom. 2016 óta aktívan részt veszek a szomatodráma oktatásában, továbbadásában, így még inkább lehetőségem nyílik elmélyülni e módszerben.

Az évek során úgy tapasztaltam, az életünkben megjelenő problémák, tünetek sokszor annak a jelzései, hogy valami a benső világunkban figyelemre, odafordulásra, gyógyulásra vár. Újra és újra lenyűgöz, ahogyan elkezdjük felfejteni tüneteink, betegségeink mélyebb jelentését, és rádöbbenünk, hogy mindaz, ami a testükben zajlik, hozzánk és rólunk szól, erőteljes párhuzamokat mutatva személyes kapcsolati rendszerünkkel. Úgy vettem észre, ha van bátorságunk belevágni az önismeret kalandjába, végül mindig kincseket találunk: személyes belső erőforrásainkhoz vezet el az út!

Mindig együtt döntjük el, hány alkalommal és milyen gyakran találkozzunk. Az egyes alkalmak során mindent megteszek, hogy azzal foglalkozzunk, ami fontos és lényeges, elősegítve a kiegyensúlyozottabb életvezetés kialakítását, és az öngyógyító folyamatok kibontakozását.

Munkámat a kompetenciahatáraimon belül végzem, tehát nem végzek pszichoterápiát, mint ahogyan betegségek gyógyítását sem.

Amikor nem dolgozom, akkor legszívesebben két gyermekemmel töltöm az időt, valamint másik szenvedélyemnek, az írásnak hódolok. Írtam plakátnovellákat, blogokat, és Bernya, a kenguru kalandjai címmel egy meseregényem is megjelent már.

 

A konzultáció időtartama: 120 perc

Helyszín: XV. kerület

Időpont: Egyéni konzultációra időpontok 2022 szeptemberétől érhetők el.

image1
Budapest

Üveges Anna

Előfordulhat, ahogyan ez velem is történt, hogy életutunk fiatal felnőtt létünk kezdetén hív meg az önismeret, a változás útjára. 

Üveges Anna vagyok, a Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Intézet klinikai-és egészpszichológiai mesterképzésének diplomázás előtt álló pszichológusjelöltje, Ultrarövid terápiás konzulens, a SzomatoDráma® módszer hatásosságának első kutatója. 

Egyéni konzultáció során a következőkben lehetek a segítségedre: 

  • kellemetlen testi és lelki tüneteket tapasztalsz és szeretnéd azok üzenetét mélyebben megismerni és elindulni a változás útján
  • úgy érzed, elakadtál és tágabb rálátást szeretnél nyerni egy adott életterületre, az elakadás mélyebb rétegeire, a nehézségek mögött húzódó folyamataidra és a megoldás felé vezető út lépéseire
  • úgy érzed, szívesen kipróbálnál egy módszert, amely által közelebb kerülhetsz önmagadhoz és belső világoddal, testeddel való kapcsolódásod is harmonikusabbá válhat.

Munkám során a tudományos kutatás, a lelki segítés és a művészeti alkotás egyedi ötvözésére törekszem. Szakterületem a SzomatoDráma® és az Ultrarövid Terápia® hatásosságának vizsgálata. E két korszerű önismereti módszernek maga is képzett gyakorlója vagyok. Pszichológusként a holisztikus egészségpszichológia irányában szeretnék továbbképződni a közeljövőben, lévén, hogy a test és lélek kapcsolata, a testorientált módszerek gyakorlata és tanulmányozása állnak hozzám a legközelebb. Lassan egy éve, a Bodywork, mint nonverbális testorientált módszer világában szerzem saját élményeim.

Tanulmányaim, kutatói és segítői munkám mellett művészként és art designer-ként dolgozom zenei, segítői és üzleti pályán tevékenykedők személyes felkérésére. Gyermekkorom óta festek, rajzolok. Saját bőrömön tapasztalom egy-egy alkotói folyamat során, hogy szavak nélkül is van lehetőségünk érzelmeink mély átélésére és megdolgozására. Jelenleg a jobb agyféltekés rajzolás módszerét a szomatoterápiás látásmódon alapuló testorientált módszerekkel ötvözve tanítom. Ez irányú tapasztalataimat szakdolgozati kutatómunkámban is integráltam, egy saját módszer kidolgozásán keresztül.

A módszer megalkotója és szellemi alkotótársam, Dr. Buda László személyes meghívására az Ultrarövid terápiás konzultáció korszerű módszerének legfiatalabb végzett gyakorlójaként lelkesedést és hitet érzek az iránt és abban, hogy a hozzám forduló, elsősorban fiatal felnőttek kísérője legyek egy kiegyensúlyozottabb, szabadabb életút kialakításában. Az Ultrarövid terápiás konzultáció egy olyan gyors, mély és hatékony önismereti konzultáció (nem pszichoterápia), amely testünk és lelkünk egység-élményéhez, öngyógyító folyamatainkhoz, felismeréseinkhez egyedi, személyre-szabott és gyakorlat-orientált módon juttat el.

Két rövid visszajelzés azoktól akik már jártak nálam:

Hanna (22)  visszajelzése az Ultrarövid terápiás konzultációról

„Nem csak a személyed, de az általad biztosított környezet is kényelmes, megnyugtató és felszabadító hatással volt rám. Az alkalomról úgy távoztam, mintha egy 20 kilós táskát hagytam volna Nálad nyugodt szívvel, amit azelőtt folyamatosan magammal cipeltem, pedig fölösleges dolgok voltak benne, ki sem nyitottam jó ideje, csak már „úgy hozzám nőtt.”

Az egyik résztvevő visszajelzése a testfókuszú rajzolás alkalmairól

„Jól esett újra rajzolni, több év kihagyás után. A végére megkedveltem a kis nyirokcsomómat is, amit rajzoltam. Ki tudja, lehet, hogy ez a kapcsolat még hasznos lehet.”

Ha úgy érzed, tennél egy lépést Önmagad megismerése felé, az alábbi e-mail címen veheted fel velem a kapcsolatot: annauveges.ultra@gmail.com

Az oldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény biztosításáért.