Velük találkozhatsz

Itt ismerheted meg a programjainkon résztvevő kollégákat
_ZEN3982csvgv

Sándorfi Tamás

Alapító Játékvezető

Profil_kép

Dr. Benkő Adrienn

Játékvezető

Ibus

Cs. Tóth Ibolya

Játékvezető

Eordogh_Zsofi

Eördögh Zsófi

Játékvezető

image1

Huszka Zsuzsanna

Játékvezető

Kadar_Kata2

Kádár Kata

Játékvezető

Karaszi_Kati_foto2

Karásziné Kovács Kati

Játékvezető

Kiss_B._Tímea_foto

Kiss B. Tímea

Játékvezető

Ilona_foto

Kocsis Ilona

Játékvezető

Koka_Izabella_foto_3

Kóka Izabella

Játékvezető

NL_fénykép_új_k-1

Németh László

Játékvezető

DSC_0921k

Szilágyi Zsuzsi

Játékvezető

Takacs_Maria_Vadvirag_foto

Takács Mária Vadvirág

Játékvezető

image1

Tisch Márti

Játékvezető

toth_roland

Tóth Roland

Játékvezető

Ha közénk szeretnél tartozni: Sándorfi Tamás alapító +36302006778
_ZEN3982csvgv
Alapító játékvezető​

Sándorfi Tamás

Köszöntelek és előre is köszönöm a figyelmedet.  Sándorfi Tamás KaFiBi alapító szakember vagyok.

Három éve vagyok játékvezető, sok-sok gyakorlás és tanulás által érkeztem el oda, ahol most vagyok és haladok tovább az utamon.

Hogy mit tudok neked nyújtani, ha az én szőnyegemre jössz játszani?


– a kapcsolódás lehetőségét, olyan mértékben, amennyire Te szeretnéd,
– a teljes figyelmet, minden érzékszervemmel,
– biztonságot, melyben megérezheted az elfogadás élményét  és a minősítésmentes Létet.


Azt tapasztalatam, hogy ha ezt sikerül megteremtenünk és kialakítanunk, akkor a játékod alatt a kíváncsiságodnak megfelelő mértékű vagy még mélyebb előrehaladásra van lehetőségünk.

Amit mindig szem előtt tartok.


Az “ itt és most”-ban,  amikor Te vagy a főszereplő, akkor számomra Te vagy a legfontosabb, minden és mindenki más csak utánad jön.
Alázattal kísérlek és tartom a kereteket. Az alázat feléd, a döntéseidet illetően és nyilván a SzomatoDráma szabályainak megfelelően történik majd.
Én csak ajánlatokat, javaslatokat teszek Neked azzal kapcsolatban, amit érzékelek. Minden általam ismert lehetőséget felajánlok, hogy ennek megfelelően a legjobb döntést tudd meghozni a haladásod érdekében.

Ha felkeltettem az érdeklődésed szívesen várlak, de ha úgy érzed, hogy nem én vagyok a megfelelő ember a kísérésedre, akkor szeretettel, meleg szívvel ajánlom az összes itt található kollégámat.

Profil_kép
Játékvezető

Dr. Benkő Adrienn

Dr. Benkő Adrienn vagyok, a hétköznapok főszerepeiben gyermekorvos és családanya. Régtől foglalkoztat test és lélek kapcsolata, az a különös és titokzatos folyamat, ahogy egy lelkiállapot, egy érzelmi sérülés képes megjelenni a legkülönbözőbb testi tünetekben. Így találtam rá a Szomatodrámára, és vált az életem és szemléletmódom egyik meghatározó részévé. 

A Szomatodrámán keresztül megtapasztalhattam azt, hogy kellően nyitott és ítélkezésmentes odafordulással bármelyik emberhez képesek vagyunk szeretetteljesen kapcsolódni azáltal, hogy felismerjük az ő érzéseiben, élményeiben, fájdalmaiban a saját, hasonló érzéseinket, élményeinket, fájdalmainkat, tapasztalatainkat. E kapcsolódás, őszinte odafordulás által tudunk segíteni egymásnak abban, hogy a lélek, és ezen keresztül a test sebeit gyógyítsuk.

Számomra minden alkalommal egy Csoda azt átélni, ahogy a még ismeretlen helyzettől szorongó, egymás számára idegen emberek a közös játékokkal töltött Szomatodráma nap után szeretetteljes közeli ismerősökként, sorstársakként, élményekkel és csordultig telt szívvel térnek haza. 

Hálával tölt el az, ha segíthetek Neked is abban, hogy átéld ezt a Csodát, hogy érezd az érzéseidet, hogy megtaláld a Játék örömét, hogy részese és gyógyítójává válj saját életednek, részese és segítője a többiekének! 

Ha kedvet és hívást érzel erre, nagy szeretettel várlak a Szőnyegen!

Ibus
Játékvezető

Cs. Tóth Ibolya

Cs. Tóth Ibolya vagyok, SzomatoDráma játékvezető, pedagógus, Ultrarövidterápiás konzulens

2017-ben ismerkedtem meg, ezzel a dr Buda lászló nevével fémjelzett módszerrel,s mondhatom, rögtön egymásba szerettünk. 

 Életem egyik legjobb döntése volt, amikor teljes szívvel lehorgonyoztam e módszer mellett.

Évek óta, ahogyan haladok magam is az önismereti utamon, egyre inkább megerősödik bennem az érzés, hogy cselekvés nélkül nincs gyökeres változás. Lehet elmélkedni, filozofálgatni, olvasni jó könyveket, melyek  segíthetnek bennünket az önismereti utunkon, hozzáadott értékként nagy jelentőséggel bírnak, de a tapasztalatom azt mutatja, hogy nem elégségesek. 

A SzomatoDráma különösen kedves a szívemnek, mert cselekvésorientált, játékos önismereti módszer.

Lehetőséget nyújt arra,hogy személyes betekintést kapjunk lelkünk legmélyebb rétegeiben őrzött mintáinkra,hiedelmeinkre, az innen kiinduló, de a jelenünkben mindig ható fájdalmainkra.  

A játék főszereplőjeként bejárhatod a belső világod minden egyes szegletét, beléphetsz életed fontos szereplőinek az érzésvilágába, találkozhatsz a démonaiddal, megszelídítheted őket, gyógyíthatod a kapcsolataidat, találkozhatsz saját sebzett lélek-részeiddel.

A sok felismerés, a kimondott érzések a játékban, elindítják a belső felszabadulás felé vezető utat, mely könnyebbséget, megértést hoz az életedbe.

Mit teszek játékvezetőként?

 Biztosítom neked, hogy megtartó,szeretetteljes térben lehess,hogy bátran belemerd engedni magad az érzéseidbe, hogy szembe tudj nézni azzal, ami fáj.

A szomatodráma a szívből élés játéka. Teljes bizalommal, szívvel lehetsz velem a játékok terében. Kísérlek Téged, ameddig szükség van rám, tisztelem benned az embert és a történetedet.

Ebben a “világban” azért szeretek lenni, mert áramlásban vagyunk, érzelmekkel dolgozunk,itt nem parancsolunk,utasítunk, csak kérünk és lehetőségeket kínálunk Neked.

Tisztelettel és szeretettel vezetlek a belső ösvényed útján, s veled élem át a csodát.

Köszönöm, ha rámbízod magad, s hogy annyit mutatsz meg magadból, amennyit szeretnél. Együttérzek nehézségeiddel, belső konfliktusaiddal.

Szeretettel várlak, hogy együtt átéljük az “itt és most”-ban, azt, ami van.

Nagy lászló, kedvenc költőm egyik verséből idézve fejezném be a bemutatkozásomat:

“Műveld a csodát, ne magyarázd”!

Eordogh_Zsofi
Játékvezető

Eördögh Zsófi

Gyerekkorom óta tudom, hogy emberekkel szeretnék foglalkozni, s ennek számos formájában kipróbáltam magam. Bár eredeti végzettségem közgazdász, doktori hallgatóként szociálpszichológiát tanultam, 15 évig oktattam egyetemen, ezzel párhuzamosan piackutatóként dolgoztam, ahová az a kíváncsiság terelt, hogy minél mélyebben megértsem az emberek viselkedését, gondolatait, érzéseit. Lassan húsz éve, hogy saját egészségügyi panaszaim miatt érdeklődésem az alternatív gyógymódok felé fordult, ennek köszönhetően lettem először természetgyógyász, majd szakképzett homeopata. 

A világ egy izgalmas szeletét ismerhettem meg, amikor rátaláltam a SzomatoDrámára, aminek elsősorban a szabadsága és játékossága fogott meg. Nagyon sokat köszönhetek ennek a módszernek, a rengeteg kézzelfogható és felszabadító élményen túl egy újfajta látásmódot is, ami a testünkkel való szeretetteli kommunikáción alapul. 

Analitikus alkatomnak rengeteget adott az, hogy itt a megértéshez az érzelmeken keresztül vezet az út, hiszen a SzomatoDráma egy olyan kreatív önismereti és terápiás módszer, ahol a belső világunkkal kapcsolatot teremtve biztonságos közegben nyilvánulhatnak meg korábban elfojtott érzéseink, ki nem mondott szavaink. Játékvezetőként ebben a folyamatban kísérem a főszereplőt, segítve őt belső lelki gátjainak felszabadításában, amelyek gyógyulása útjában állnak. Kíváncsian várom, kikkel találkozom legközelebb a játszószőnyegemen. 🙂

image1
Játékvezető

Huszka Zsuzsanna

Az utóbbi 20 évben önismereti munkám során többféle képzettségre tettem szert a közgazdász diplomám mellett (pl. gazdasági mediátor; regisztrált pszichodráma asszisztens, V.Á.L.T.S. Funkcionális Életmód Mentor, Gyászfeldolgozás Módszertani specialista), de a szomatodráma segített leginkább közel kerülni önmagamhoz. 

Erre az élményszerű módszerre invitállak Téged, kedves érdeklődő!

A Szomatodráma tüneteink, problémáink, konfliktusaink gyökér-okához visz, aminek a során őszintén találkozhatunk a belső világunkkal és ez lehetőséget ad a választáshoz, új és vágyott életünk kialakításához.

Szakmai ismereteim és jártasságom, valamint saját élettapasztalatom nagyban segítenek abban, hogy figyelmes, együttérző és érzékeny hozzáállásom mellett fokozatosan elmélyüljön a folyamat és olyan lehetőségeket kínáljak fel, aminek a mentén biztonságos és egyben hatékony tud lenni a főszereplő – vagyis a Te szomatodráma játékod.

Kadar_Kata2
Játékvezető

Kádár Kata

A SzomatoDráma számomra önmagam megismerésének leghatékonyabb és legizgalmasabb módja. Segítő szakemberként csodálattal tölt el, hogy a játékok milyen pontosan visznek minket oda, ami igazán lényeges: ahhoz ami feszít, ami tüneteket okoz; olyan gyermekkori élményekhez, amelyeket lehet rég el is felejtettünk, mégis meghatározzák mindennapi viselkedésünket.

Hiszem, ha ezeket a nehéz emlékeinket a sötétségből a fénybe, a tudattalanból a tudatosba emeljük, akkor folyamatosan veszítenek feszítő erejükből és lelki sebeink minden játékkal gyógyulhatnak.

Mélységesen hiszek az érintés és a megérintődés gyógyító erejében!

Karaszi_Kati_foto2
Játékvezető

Karásziné Kovács Kati

Ebben a sarkaiból kifordult, Covidtól, háborútól feldúlt világban „úgy tűnik, a könnyű és kellemes életre való törekvésünk, a fájdalom és veszteség elkerülésére irányuló igyekezetünk egyre kevésbé működik, mint életstratégia. Amit mostanában tanulnunk kell: a boldogság felfedezése a nehézségek elfogadásán, átölelésén, saját fejlődésünkön keresztül. 

Ehhez ajánlanék számodra egy szeretetteljes, békés, gyógyító módszert, a Dr Buda László által kidolgozott SzomatoDrámát.Mi is ez a módszer? Hogyan működik? Mi az eredménye?

A hitelesség kedvéért saját példámon mutatom be, nekem milyen változást hozott:

A számok és dátumok fegyelmezett cella-világából érkeztem a Szomatodrámába. Szerettem volna aktuális lelki problémámat egy gyógyító játék segítségével megoldani. „Katonaként” – így éltem meg az akkori életfeladatom – hittem az erő, az ész mindenhatóságában, és abban bíztam, hogy a szomatodráma majd segít előzetesen megkomponált megoldási tervemet véghez vinni. Az első játékom letaglózó lett: megdöbbentő volt találkoznom magam által elnyomott testemmel, rálátnom, mit üzen a lelkem a betegségemmel, érzékelni a vélt és valós világom között a szakadékot. Azt, hogy az 50 percet mégis végigjátszottam, el tudtam fogadni, sőt!! inspirálóan hatott rám, a módszert megtestesítő kiváló játékvezetőmnek köszönhetem, aki szeretetteljes, terelgető jelenléttel elérte, hogy találkozzak és gyógyító kommunikációba kezdjek belső világommal.

Az élmény beszippantott, Játékvezetői tanfolyamra jelentkeztem. A játékok során elmélyültek a találkozásaim testemmel, lelkemmel: ÉN-MAGAMmal. Nehéz, komikus, meghökkentő folyamat volt meglátnom és megértenem, ki is vagyok valójában? Felfedezni: milyen öntudatlan gondolatok, érzelmek, élmények, rángatnak, irányítanak, átlátni: mit is teszek testemmel, lelkemmel nap mint nap.

Ugyanakkor a játékokban folyamatosan nyílt lehetőségem ehhez a Magamhoz szeretetteljesen kapcsolódni: testem -lelkem üzenetét meghallani, esendő ÉN-emet elfogadni, átölelni, gyógyítani.  Megtapasztalhattam a döntések, választások szabadságát, új utak, megoldások keresését, veszélymentes kipróbálását, és végső soron a felelősségvállalást….. saját életemért.

Elbizonytalanodtál, rosszul érzed Magad az életedben?

Szeretnél megújulni, munkahelyet, életmódot váltani, új szerepeket kipróbálni?

Szeretnéd megtalálni, megtapasztalni saját erőd, képességeid?

Gyere, próbáld ki velem ezt finom, szeretetteljes, játékos módszert, ahol gyógyító kommunikációt folytathatsz belső világoddal, meghallhatod, tested-lelked üzeneteit, és veszély nélkül megtapasztalhatod, mire lenne szükséged, mit kell tenned.

Én, mint Játékvezető, mindvégig melletted állok, minden tudásommal, tapasztalatommal kísérlek, támogatlak: bárhova érkezel, bármeddig mész. Segítek, hogy életed tablóját ne csak meglásd, megérezd, de megerősítsd vagy megváltoztasd.

Szeretettel várlak:

Karásziné Kovács Kati

SzomatoDráma szakember, egyéni konzulens,

Kiss_B._Tímea_foto
Játékvezető

Kiss B. Tímea

Mire számíthatsz a „játék” során?

A Szomatodráma játékban a belső világodban zajló eseményekkel foglalkozunk. Igyekszünk minél jobban megismerni azokat az érzelmi, gondolati, viselkedési mintázataidat, amelyek akadályozzák az egészséges működésedet, vagyis azt a képességedet, hogy egy megújulásra képes, szabadabb életet élj.

A játékod során a háttérben maradva, mégis aktívan segítelek abban, hogy minél bátrabban ki tud fejezni a belső világodban zajló (érzelmi, gondolati, viselkedési) folyamatokat. Nem kell semmi olyat tenned, amiről azt gondolod, hogy ez erőltetett vagy nem igaz. Nem kell „szerepelned”. Nincsenek standard jó megoldások. Azokat a válaszokat keressük, amelyek a legharmonikusabbak a te működésed, egészséged szempontjából.

Én és a Szomatodráma

Körülbelül 10 éve indultam el az önismereti úton. A kezdeti bizonytalan lépések megtételéhez a gyermekkorom óta tartó asztmám segített hozzá. Érzékeny iránytűként vezetett az egyszerű, hiteles, gyengéd források felkutatásához. Így jutottam el életem egyik legmeghatározóbb mérföldkövéhez, a Szomatodráma „játékhoz”. Egyből megkedveltem, nem akart irányítani, csupán a „kísérőm” szeretett volna lenni, azokban a helyzetekben, amelyek a testi és lelki egészségem útjában álltak.

A Szomatodráma segítségével megtapasztaltam, hogy önmagam ismerete, elfogadása és szeretete minőségi változást hoz az életembe, legyen szó akár az egészségemről, a kapcsolataimról vagy a karrieremről.

Bízom benne, hogy hamarosan találkozunk az egyik Szomatodráma programon!

Baráti üdvözlettel,

Timi

Ilona_foto
Játékvezető

Kocsis Ilona

A nevem Kocsis Ilona.

Hogy mit jelent nekem szakemberként a SzomatoDráma játék? – a probléma mögött meghúzódó mélyebb okok gyors megértését, a kapcsolódás gyógyító erejét, az elfogadás megnyugtató melegségét és az öngyógyító képességünk ON üzemmódba állítását. Minden esetben különös, meghatározó élmény. Komoly önismereti munka zajlik, mégis kalandos, szórakoztató a játék, mély megélésekkel, kapcsolódásokkal.

Hogy mit jelenthet Neked főszereplőként a SzomatoDráma játék? – azt a különleges teret, ahol játékostársak segítségével megnyílik a lehetőséged arra, hogy új szempontokat találj az életed éppen aktuális vagy régebb óta fennálló nehézségére. Életre kelnek a kreatív energiáid, odatalálsz a forrásaidhoz, képességeidhez és e folyamatban egyszer csak elérkezel arra a pontra, amikor cselekszel. Megléped, megváltoztatod vagy éppen elfogadod, átöleled. Bárhogyan is történik, a feszültség, a nehézség, az ellenállás, a nyögés oldódik.  Szeretetteli figyelemben, meleg elfogadásban kísérlek vezetőként. Bíztatlak és támogatlak, hogy mélyebben ráláss a helyzetedre és felismeréseidet a javadra fordítsd. 

A SzomatoDráma csínját-bínját dr. Buda Lászlótól, a módszer kifejlesztőjétől tanultam. Sok éves játékvezetői és egyéni konzulensi gyakorlatom tovább erősítette azt a tapasztalatomat, hogy a módszer nagyon hatásos nemcsak feltáró jellege miatt, hanem gyakran konkrét megoldáshoz, vagy annak első fontos lépéséhez vezethet.

Koka_Izabella_foto_3
Játékvezető

Kóka Izabella

Több száz saját élmény és még több Játékvezetés után még mindig csillogó szemekkel és a várakozás örömével kísérem a játékokat. Csodálattal tölt el a lélek mélysége és ámulva figyelem, hogy milyen sors mintázatok sejlenek fel egy- egy régen hordozott tünet mögött, hogy az elakadásaink, élet nehézségeink, miként mutatnak szoros összefüggést a kapcsolati rendszereinkel.

  A SzomatoDráma játékok szinte tű pontossággal mutatják meg a bennünk zajló folyamatokat, legyenek tudatosak vagy rejtettek előttünk, de egyszerre kínálnak lehetőséget is az újra keretezésre, rendezésre.

Ha szeretnéd érteni, hogy mit mond el a tested a tüneteid nyelvén,

 Ha nyitott és kíváncsi vagy önmagadra,

Ha érdeklődés ébred benned, mélyebben megismernéd és kommunikálnál a belső világod szereplőivel,

Ha szívesen felülírnád a régi mintázatokat, sémákat, amelyekről talán már te is érzed, hogy akadályozzák az életedet,

 szeretettel várlak a Varázs Szőnyegemen, ahol hozzád hasonló játszó társak segítségével meg tudod jeleníteni mindazt, ami foglalkoztat. Kis csoportunkban megtapasztalhatod, a teljes elfogadást, a figyelem jelenlétét, a szeretet gyógyító erejét.  Ahol nagyra becsüljük az eddig bejárt utad és együtt puhán kísérünk az általad választott megoldás felé.

Öleléssel

Kóka Izabella

NL_fénykép_új_k-1
Játékvezető

Németh László

Németh László SzomatoDráma játékvezető vagyok. Törekszem arra, hogy hozzájáruljak a hozzám forduló emberek saját belső világának – én úgy mondom: önismeretlenjének – feltárásához. Szeretetteljes, biztonságos és ellenőrzött körülményeket teremtek ahhoz, hogy ez az élmény minél mélyebben átélhető legyen.
 
Korábban is foglalkoztatott az a gondolat, hogy a személyem kapcsolatba hozható-e a velem történő eseményekkel. Vajon milyen hatásom van az életkörülményeimre? Léteznek aktiválható mentális tartalékaim? Üzennek valami fontosat számomra a válságos élethelyzeteim és a testemben tapasztalt fájdalmak? Az ezekkel kapcsolatos felismerések hogyan segíthetik az életemet? Megismerve a SzomatoDrámát, a kérdéseim megválaszolásra kerültek. A módszer alkalmazása az életem része és a hivatásom lett.
 
A SzomatoDráma játékvezetéseim során örömmel szentelem a figyelmemet az embereknek, és szeretettel hangolódom az érzéseikre. Erősségeim: együttérzés, intuíció, élettapasztalat. A visszajelzéseim igazolják számomra azt, hogy eredményesen kísérem a hozzám fordulókat a belső világukban tett utazásaik során.
 
A foglalkozásaimon szabad mozgásteret adok a játékosaim számára. Olyan elvárásoktól és feladatoktól mentes teret igyekszem teremteni számukra, amelyben kizárólag az őket leginkább foglalkoztató kérdéseikre összpontosíthatnak.
 
Észrevettem, hogy leginkább a következő témákkal fordulnak hozzám:
  • nőként megfelelni a kihívásoknak, emellett megélni a nőiséget;
  • megtalálni a párkapcsolati harmóniát;
  • megvalósítani az önelfogadást és az önszeretet.
Mindezekhez gyakran friss vagy kiújuló testi tünetek, esetleg betegségek szolgáltatják az alkalmas kiindulási pontokat.
 
A Távol-keleti ember számára a teknős olyan állat, aki varázslatos módon egyesíti az Eget és a Földet. SzomatoDráma szakemberként segíteni szeretném az embereket meglelni önmagukban e kettős lényt. Emblémámul a Nap tökéletes fényére utaló sárga teknőst választottam, és a test-lélek-szellem egységére utaló CORANS ‘Randevú Az Önismeretlennel’ nevet – latinul: CORpus-ANima-Spiritus.
DSC_0921k
Játékvezető

Szilágyi Zsuzsi

Játékvezetőként a szőnyeg szélén

A legcsodálatosabb érzés az, mikor valaki rám bízza a benső világát. Az, amikor bizalmat szavaz, hogy én legyek az, aki végigkíséri ezen a nem mindig leheletkönnyű úton. Az, amikor a főszereplőmre hangolódva érzem minden rezdülését, s közben megélhetem tartalmaink egyezőségének csodáját.

Manapság sokan keveredünk bele újra az elválasztottság élményébe, köszönhetően az elmúlt évek eseményeinek mind társadalmi, mind egyéni szinten. Megtapasztalni a csoport erejét, a valahová tartozás és egység/egyezőség élményét, a közös teherviselést (hiszen a te témád az enyém is), csodás felszabadító, kikönnyülést hozó gyógyulásélménnyé válhat.

Magam is járom ezt az utat és megannyi saját élmény hozott testi és lelki átrendeződést, szabadságot, jól-létet. Az elmúlt években kísért főszereplőim játékai pedig csodás bizonyítékai a test és lélek összekapcsolódásának és kommunikációjának, melyeket elválasztani, külön kezelni nem érdemes.

Takacs_Maria_Vadvirag_foto
Játékvezető

Takács Mária Vadvirág

Kapcsolatom a Szomatodrámával azzal kezdődött, hogy egy érdekesnek tűnő előadásra váltottam jegyet, melyet Dr. Buda László tartott az általa megalkotott önismereti, problémamegoldó módszerről. Sejtésem sem volt, milyen hatással lesz rám ez az előadás további életemet illetően. Teljesen más világba kaptam általa bepillantási lehetőséget, mely elvarázsolt újdonságával, sokrétűségével és helytállóságával.

A Szomatodráma hatékonyságát, finom, mégis egyértelmű erejét megtapasztalva elhatároztam, hogy a módszert megtanulom, hogy segítő munkám végzése során másoknak is olyan eszközt tudjak kínálni, mely lehetővé teszi a hétköznapok derűsebb, nyugodtabb megélését illetve a test és lélek tehermentesítését.

Az általam vezetett Szomatodráma Játékok során a módszer mellé teljes figyelmemet, elfogadásomat, szeretetemet és odaadó támogatásomat nyújtom, így biztosítva a nyugodt teret a megnyíláshoz, befele tekintéshez, a biztonságos önfelfedezéshez. Kísérő vagyok, eszközhordozó, jelzőtábla, aki komfortosabbá tudja tenni az utazást a rejtett belső világokba.

Ahogy haladunk együtt befele, lelkünk rejtett zugainak felfedezése közben rátalálhatunk működéseink addig ismeretlen mozgatórugóira, v/érzékeny pontjainkra, azok forrására.
Segítséget tudok nyújtani abban, hogy a megjelenő érzelmekkel, gondolatokkal bátran szembe lehessen nézni, meg lehessen őket ismerni, párbeszéd alakulhasson ki az érzelmeink és az elménk (testünk, testrészeink) között.

Csodálatos az a világ, ami egy-egy játék során megelevenedik előttünk, körülöttünk, bennünk. Szó szerint csodálatos lehet. Gyógyító hatású a megismerés, az érzelmeink, érzeteink elfogadása, létjogosultságuk elismerése.

Megtisztelve érzem magam, hogy ezeknek a személyes csodáknak tanúja lehetek, hogy a folyamatban, mint kísérő, szerepet vállalhatok. Hálával gondolok a kimondott szavak gyógyító erejére, a kicsorduló könnyek tisztító, felszabadító hatására. Ez a felemelő érzés kísér és hív minden általam vezetett játékba, játékban, újra és újra.

image1
Játékvezető

Tisch Márti

Szeretettel köszöntelek kedves Szomatodrámázó!

Tisch Márti vagyok. 5 gyermek édesanyja, tanár, drámapedagógus, coach, szomatodráma játékvezető és egyéni konzulens. Jelenleg csoportokat és egyéneket kísérek a mélyülő önismeret, önszeretet és traumafeldolgozás útján lelkigondozóként és szomatodramatistaként.

Mindig is szerettem új dolgokat felfedezni, jó csapatban jó ügyekért tenni, közösségek, kapcsolatok alakítója és részese lenni. Legfőbb erősségem egyszersmind a gyengeségem is: szeretem a sokfelé irányuló, tevékeny életmódot. Azt hiszem, a magam fajta emberekre mondják, hogy egy percre sem tud megülni a fenekén…

Hálás vagyok, hogy életem során oly sok szeretetet kaphattam, és adhattam. Bízom benne, hogy a jövőben ez csak növekedni fog. Úgy gondolom, nincs nagyobb erő, és ajándék ezen a világon, mint a szeretet, amely megnyit, befogad, eloldoz, összeköt, meggyógyít, elhordoz, és felemel. Mások és önmagunk iránti szeretet-képességünk növekedését újra és újra tapasztalom a Gyógyító Játékok során, ezért nagyon örülök, hogy barátnőm által rám talált ez a módszer.

Játékvezetésemet leginkább ezekkel a kulcsszavakkal tudnám jellemezni:

Mély figyelem. Higgadtság. Türelem. Intuitív vezetés.

Amikor szükséges, és van rá mód, hosszabb játék időt biztosítok neked: amennyire csak lehet, belső folyamataid ritmusához szabom a kereteket. Többnyire elérhető támaszként a háttérben figyelek és várok: kerülöm az idő előtti beavatkozást a játék természetes sodrásába. Fontosnak tartom teret adni a megküzdésnek mint erőforrásnak a szőnyegen is, ezért az érzelmileg nehezebb szakaszokon türelemmel, gyengédséggel, együttérzéssel támogatlak. Ha  játékod “megreked”, szívesen bátorítalak a szabad kísérletezésre. Szeretem rászánni a kellő időt, hogy a csoport tagjai testben-lélekben megérkezzenek, összehangolódjanak a játékok előtt.

Remélem, hamarosan találkozunk, hogy Te is megtapasztalhasd Szomatodráma Játékod erejét, kedves Érdeklődő! Engedd meg, hogy  egyik kedvenc idézetemmel  búcsúzzam Tőled:

“Az is, amitől el szeretnél futni, és az is, ami után sóvárogsz, benned van.”

(Anthony de Mello)

Barátsággal: Márti

toth_roland
Játékvezető

Tóth Roland

Szia kedves játékos.

A nevem Roli.

Szeretnélek a lehető legnagyobb biztonságban követni téged a szomato játékaidban.
Szeretnék ügyelni arra, hogy itt csak az történjen meg ami téged szolgál.
Ha lehet ez idő alat én szolgálnálak.
Saját élményeimnek köszőnhetően igen érzékeny vagok a minőségi pillanatnak és játéknak.
Nagyon hálás vagyok minden játéknak amiben részt vehetek és kisérhetek.

Gyere, gyere, gyere!

Játsz, játsz, játsz!

Az oldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény biztosításáért.